Wednesday, April 1, 2009

"Tuule nimi" Patrick Rothfuss

"Ära kunagi lase oma meeltel end petta asjadega,mida pole olemas."

"Kui sa tahad maailma oma tahtele allutada, siis sa pead suutma kontrollida, millesse sa usud."

"Umbusaldus muutub kiiresti vaenuks"

"Vahe on selles, kas sa ütled midagi inimesele endale või ütled midagi ta kohta. Esimene võib olla ebaviisakas, aga teine on alati tagarääkimine."

"Päev mil muretseme tuleviku pärast, on päev, mil me jätame lapsepõlve selja taha."

"Kuidas saab keegi meelde jätta sõnu millel pole viisi.Poeet on muusik, kes ei oska laulda.Sõnad peavad puudutama inimese mõistust , enne kui nad puudutavad tema südant, aga mõnel juhul on mõistus kahetsusväärselt väike märklau.Muusika läheb aga otse südamesse.Õige muusika viib su sõnad kohale, ükskõik siis, kui väike või jonnakas satub olema kuulaja mõistus"

"me kõik oleme harjumuste orjad. Liigagi lihtne onn jääda oma sissetallatud radadele"

"tunded ei ole oma juba olemuse poolest mõistlikud"

"Võimalik, et meie teadvuse parim omadus on oskus valuga toime tulla.Klassikaline filosoofia räägib meile teadvuse neljast uksest, mis kõik avanevad vastavalt vajadusele. Esimene on une uks. Uni pakub meile pelgupaika maailma ja selle valude eest.Uni aitab ajal mööduda,m annab teadvuse. Samuti pole harvad juhused, mil rängad uudise saaja minestab.See on teavuse viis end valu eest kaitsta, astudes läbi esimese ukse.
Teine on unustamise uks. Mõned haavad on nii sügavad, et ei parane-või paranevad väga aeglaselt.Lisak mõned mälestused lihtsalt ongi piinavad ja neid pole võimalik ravida.Ütlemine, "aeg kõik haavad parandab on vale".Aeg pardanb suurema osa haavadets. Ülejäänud peidetakse selle ukse taha.Kolmas on hullumeelsuse uks.vahel saab teadvus sellise hoobi, et peidab end hullusesse.Võin tunduda, et sellest pole kasu, kuid tegelikult on.Võib ette tulla aegu, mil reaalsuses pole midagi peale valu, ja sellest valust loobumiseks tuleb reaalsusest loobuda.
Viimane uks on surm.Lõpilk pääsemine. Kui oleme surnud, ei saa enam miski meile haiget teha-või nii meile vähemalt õpetatakse."

"Pole olemas head lugu, mis ei puudutaks tõde."
"Et lugu õigesti rääkida, pead sa natukene ka valetama.Liiga palju tõde ajab tõsiasjad segamini.Kui sa oled liiga aus, siis kostab su lugu ebasiirana."

"Ükskõik, kus sa viibid, inimloomus jääb ikka samaks."

"Pool muna on parem kui tühi koor."

"Parim tee terveks jääda on panna vaenlane uksuma, et mulle pole võimalik haiget teha."

"Just selle eluperioonid kohta käib ütlemine: poisid kasvavad suureks, tüdrukud saavad täiskasvanuks."

No comments: